Zoek
Sluit dit zoekvak.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN KLEINE EN EEN GROTE BEURT?

Verschil kleine en grote beurt
Is uw auto toe aan onderhoud, maar twijfelt u welke beurt uw auto precies nodig heeft? Of wilt u simpelweg weten wat precies de verschillen zijn tussen een kleine en grote beurt? Bij Pompstra kunt u terecht voor beide beurten. We helpen u graag op weg en zetten de overeenkomsten en verschillen voor u op een rij.

WAT IS EEN KLEINE BEURT?

Tijdens een kleine beurt vervangen we standaard de olie en het oliefilter. Daarnaast controleren we de veiligheid van uw auto op tientallen punten. Bijvoorbeeld de remmen, de verlichting, de schokdempers en de accu. We controleren ook het interieurfilter en alle vloeistoffen, en vullen die bij als dat nodig is. Het aantal punten kan per automerk verschillen, maar u kunt erop rekenen dat we de complete controlelijst van uw auto afhandelen.

Met het uit laten voeren van een kleine beurt zorgt u ervoor dat eventuele problemen aan uw auto vroegtijdig aan het licht komen. Dit voorkomt grotere en vaak duurdere problemen aan uw auto. Daar komt bij dat een goed onderhouden auto met een duidelijke en complete onderhoudshistorie meer geld waard is, wanneer u deze wilt verkopen of inruilen.

WAT IS EEN GROTE BEURT?

Bij nieuwere auto’s verschijnt vaak een melding op het dashboard, wanneer een grote beurt nodig is. Bij oudere auto’s is een vuistregel om ongeveer na 30.000 gereden kilometers een grote beurt uit te laten voeren.

De controlelijst van een grote beurt verschilt per merk. Onze specialisten controleren uw auto en onderhouden deze volgens de fabrieksvoorschriften. Dat is belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor uw garantie: fabrieksgaranties blijven van kracht als u het onderhoudsschema volgt.

Welke auto u ook heeft, standaard controleren we het remsysteem, de bougies, de remolie, de banden, de verlichting en de airbags. We vervangen ook de motorolie, het oliefilter en het luchtfilter, controleren het interieurfilter en de koel- en ruitensproeiervloeistof en vervangen die of vullen vloeistof bij indien nodig. Extra aandacht besteden we aan de accu. Een kapotte accu staat namelijk nummer 1 op de lijst van meest voorkomende oorzaken van pech onderweg.

Kortom: een grote beurt zorgt ervoor dat u veilig blijft rijden. En ook voor een grote beurt geldt: een goed onderhouden auto met een duidelijke en complete onderhoudshistorie is meer geld waard, wanneer u deze wilt verkopen of inruilen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE KLEINE EN GROTE BEURT?

Een voor de hand liggend verschil tussen de grote en kleine beurt geeft de naam al aan: een grote beurt is een stuk uitgebreider dan een kleine beurt. Wanneer het tijd is voor uw auto om een kleine of grote beurt te ondergaan, hangt af van het merk en type. Elke auto heeft weer een eigen onderhoudsschema. In het onderhoudsboekje van uw auto staat dit aangegeven.

Heeft u een auto gekocht en zat er geen onderhoudsboekje bij, of is de onderhoudsgeschiedenis niet duidelijk, dan is een grote beurt aan te raden. Het is nu eenmaal veiliger de auto zo uitgebreid mogelijk te controleren als de voorgeschiedenis niet duidelijk is. Twijfelt u tussen een grote of kleine beurt, neemt u dan gerust contact met ons op voor advies op maat, over welk onderhoud uw auto nodig heeft.

AUTO-ONDERHOUD BIJ POMPSTRA

Wat ook het verschil is tussen een grote en een kleine beurt voor uw auto, Pompstra beschikt over een allround werkplaats voor grote en kleine onderhoudsbeurten, service, APK en reparatie, van een groot aantal merken en typen personenauto’s.

Onze ervaren monteurs werken met passie voor autotechniek en zijn echte merkspecialisten. Bovendien zijn ze up-to-date geschoold. Onze monteurs leveren kwaliteit, door onze klanten gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van 8.9!

HEEFT UW AUTO EEN KLEINE OF GROTE BEURT NODIG? NEEM CONTACT OP!

Bij Pompstra gaan we de complete checklist van uw auto af. Mocht er een reparatie nodig zijn, dan bellen wij u direct en geven u een vrijblijvende kostenopgave. U weet altijd waar u aan toe bent en u komt bij ons nooit voor onverwachte kosten te staan.

Wilt u direct een afspraak maken, of heeft u vragen over het verschil tussen een grote en een kleine beurt? Bel naar 0594 517 866, stuur een e-mail naar info@autobedrijfpompstra.nl of vul ons contactformulier in!