Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 5 meest voorkomende soorten autoschade

Top 5 meest voorkomende soorten autoschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als u net wat te dicht langs het stoeprandje rijdt, of dat paaltje bij het inparkeren over het hoofd ziet, kan uw auto al lichte schade oplopen. Autoschade overkomt de beste autobestuurders. Misschien denkt u; “ach een krasje minder of meer maakt niet uit”, maar ook lichte autoschade kan op de langere termijn voor vervelende problemen zorgen. In deze blog vertellen we u meer over de 5 meest voorkomende soorten autoschade en leggen we u uit hoe dit hersteld kan worden. 

Ruitschade

Autoruitschade komt in verschillende soorten en maten. Een opspattend steentje op de weg kan al genoeg zijn voor een flinke beschadiging in uw ruit. Alhoewel u misschien niet meteen onder de indruk bent van een sterretje, kan dit al snel uit de hand lopen als het sterretje begint te scheuren. De kosten voor het vervangen van een ruit zijn namelijk aanzienlijk hoger dan het repareren van een sterretje.   

Bent u betrokken bij een aanrijding of is er een voorwerp op uw ruit gevallen waarbij de ruit volledig gebroken is, dan zal deze vervangen moeten worden. Een beschadigde ruit kan niet alleen uw zicht belemmeren, maar ook de algehele veiligheid van uw voertuig in gevaar brengen. Een beschadigde ruit is namelijk aanzienlijk zwakker dan een intacte, wat risico’s met zich mee kan brengen bij verdere impact of extreme weersomstandigheden.  

 Oplossing 

Voor kleine schades, zoals sterretjes, biedt autobedrijf Pompstra snelle en efficiënte harsreparaties aan om de ruit te versterken en het zicht te herstellen. In gevallen waar de ruit ernstiger beschadigd is, zoals bij grote barsten of breuken, adviseren we een volledige vervanging van de ruit. Ons team van experts zorgt ervoor dat dit vakkundig en snel gebeurt, zodat u weer veilig de weg op kunt. 

Lakschade

Lakschade aan uw auto kan variëren van oppervlakkige krasjes tot diepere beschadigingen en is vaak onvermijdelijk. Kleine krassen kunnen ontstaan door alledaagse zaken zoals takjes langs de weg, onvoorzichtig langs uw auto lopen met een sleutelbos in de hand, of steenslag. Hoewel een klein krasje misschien onschuldig lijkt, kan het bij verwaarlozing leiden tot roestvorming en grotere schade aan de lak.  

Bij grotere beschadigingen, zoals diepe krassen of lakschade door aanrijdingen, is het van groot belang om snel te handelen. Niet alleen voor het uiterlijk van uw auto, maar ook om verdere schade zoals roest te voorkomen. 

Oplossing 

Voor lichte lakschade biedt Autobedrijf Pompstra efficiënte methoden zoals spot repair om kleine krasjes en deukjes te herstellen. Voor diepere lakschades of grotere beschadigde oppervlakken voeren we een volledige lakbehandeling uit. Ons team van vakmensen staat garant voor een nauwkeurige kleurmatching en hoogwaardige afwerking, zodat uw auto er weer als nieuw uitziet. 

Velgschade

Velgschade is één van de meest voorkomende autoschades en kan variëren van lichte krassen tot diepe deuken. Velgschade wordt veelal veroorzaakt door het raken van stoepranden of door het rijden van een onvoorziene diepe kuil. Deze schade is niet alleen een doorn in het oog, maar kan ook de rijprestaties van uw auto beïnvloeden.  

In gevallen van ernstige velgschade, zoals een vervormde of verbogen velg, kan dit de rijprestaties van uw auto aantasten. Dergelijke velgschade kan leiden tot ongelijkmatige slijtage van de banden, trillingen tijdens het rijden en zelfs problemen met de stuurinrichting. 

Oplossing 

Bij Autobedrijf Pompstra hanteren we diverse methoden om velgschade te herstellen. Voor lichte schade kunnen we vaak een lokale reparatie uitvoeren, waarbij we de beschadigde plekken zorgvuldig behandelen en opnieuw coaten. Bij ernstigere schade, zoals deuken of scheuren, beoordelen we of reparatie mogelijk is of dat vervanging de beste optie is. Onze professionals zorgen ervoor dat uw velgen er weer perfect uitzien en bijdragen aan de veilige en comfortabele rijervaring van uw auto. 

 

velgschade

Bumperschade

Bumperschade is een veelvoorkomende ergernis en is vaak het resultaat van parkeerschade of kleine botsingen in het verkeer. Van krassen en scheuren tot deuken, bumperschade kan het uiterlijk van uw auto behoorlijk aantasten. Daarnaast kan erge schade aan de bumper ook de veiligheid van uw voertuig beïnvloeden, aangezien de bumper een belangrijke rol speelt bij het absorberen van impact. 

Oplossing 

Bij Autobedrijf Pompstra beoordelen we de omvang van de bumperschade en kiezen we voor de meest geschikte reparatiemethode. Lichte schade zoals krassen en kleine deuken kunnen vaak ter plekke hersteld worden. Voor zwaardere schade, zoals grote scheuren of afgebroken stukken, kan het nodig zijn om de bumper te vervangen. Ons team gebruikt de nieuwste technieken en materialen voor een perfect resultaat. 

 

Deukschade

Waar voor de één het kleinste deukje al tot een deuk in het ego leidt, hebben anderen misschien niet eens door dat ze een paaltje geraakt hebben bij het inparkeren. Deukschade aan uw auto kan ontstaan door uiteenlopende situaties: van een botsing op lage snelheid, of het per ongeluk aanrijden van een obstakel, zoals een paaltje of een muurtje, tot hagelschade. Kleine deukjes lijken misschien onschuldig, maar naast dat ze de waarde van uw auto verminderen, kunnen ze ook tot roestvorming leiden. Grotere deuken kunnen de aerodynamica van uw auto beïnvloeden, hetgeen kan leiden tot een verhoogd brandstofverbruik en een verminderde rijervaring. 

Oplossing 

Voor kleinere deukschades zonder lakschade biedt Autobedrijf Pompstra uitdeuktechnieken zonder spuiten, een snelle en kosteneffectieve oplossing. Bij grotere of complexere deukschade, vooral als deze gepaard gaat met lakschade, bieden wij uitgebreidere herstelwerkzaamheden. Bij Autobedrijf Pompstra zorgen we ervoor dat uw auto weer in zijn oorspronkelijke staat terugkeert, met een focus op kwaliteit en duurzaamheid. 

deukschade

Autoschadeherstel bij Autobedrijf Pompstra

Van vakkundig autoherstel tot een soepele afwikkeling met uw autoverzekering; bij Autobedrijf Pompstra staan we klaar om u te helpen bij al uw schadeherstelbehoeften. Onze ervaren automonteurs zullen de schade grondig inspecteren en u voorzien van een duidelijke indicatie van het herstelproces. Ze zullen niet alleen de te verwachten kosten en de duur van de reparatie bespreken, maar ook hoe Autobedrijf Pompstra u kan ondersteunen bij het regelen van de benodigde stappen met uw verzekeringsmaatschappij. 

Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak om uw voertuig in goede handen te laten herstellen bij Autobedrijf Pompstra. 

Veelgestelde vragen

Is een kunststofbumper te repareren?

Ja, in veel gevallen is een kunststofbumper te repareren. De haalbaarheid hangt af van de aard en omvang van de schade. Kleine scheurtjes, krassen en deuken kunnen vaak gerepareerd worden. Onze ervaren autoschadeherstellers beoordelen de schade grondig en bepalen of reparatie mogelijk is. Neem contact met ons op voor een professionele beoordeling van uw kunststofbumper en de beste herstelopties. 

Het is mogelijk om kleine lakschade bij te werken met een lakstift. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is. Breng de lak voorzichtig aan op de beschadigde plek en laat deze goed drogen. Schuur en polijst indien nodig voor een gladde afwerking. Houd er rekening mee dat dit vooral geschikt is voor zeer kleine schades. Bij grotere of complexere lakschade is professioneel herstel aan te raden. 

In de meeste gevallen wordt ruitschade gedekt onder de WA+ of Allrisk-verzekering. Houd er rekening mee dat er mogelijk een eigen risico van toepassing kan zijn. Het is raadzaam om uw verzekeraar te raadplegen voor specifieke informatie over uw dekking. 

Velgschade kan een negatieve invloed hebben op de banden van uw auto. Als de velg beschadigd is, kan dit leiden tot een ongelijkmatige slijtage van de banden. Dit kan resulteren in verminderde grip op de weg, trillingen tijdens het rijden en zelfs problemen met de stuurinrichting. Het is belangrijk om velgschade tijdig te herstellen om verdere schade aan uw banden te voorkomen en uw rijveiligheid te waarborgen.